Jumaat, 1 April 2011

KISAH RAWATAN- JULIET DE ORANGE


INI KISAH RAWATAN PADA MALAM 26/03/2011 YG DITULIS OLEH SEORANG PESAKIT SENDIRI KETIKA MENDAPAT RAWATAN DARIPADA AKU DAN KAWAN KAWAN AKU.... aku Cuma copy dari thread dia....



Kali ni aku nk hupdate kisah rawatan jumaat lepas. Ari rabu lepas (pagi), aku dh set appointment ngan HK, bgtau die aku nk dtg ari Jumaat cam biase, pas isyak. Aku kate lg, yg aku bwk raaaamai org berpenyakit. Dier kate OK. So mase hari tersebut nnt aku akan bwk same la maklong, paklong, spupu ngan nenek sedare aku. Yang paling berpenyakit ialah sepupu aku (perempuan) dan nenek sedare aku.



Owh lupe lak nk bgtau. Seminggu sblmnye aku dh tlg scan sdare mare aku yg sakit mase aku dirasuk. Antaranya sepupu aku ni la. Mengikut kate jin, sepupu aku ni dh disihir lame dah, sejak kecik. Oleh jiran selang beberapa rumah die. Dah takde hukum dah, kate jin. Bermaksud, sepupu aku ni pikirannye cam dah tak waras gitu la. Yang nenek sedare ni, kate jin patutnye dah mati. Rohnye dah diangkat naik. Kate jin tu la! Aku tlg cakapkan jer. Dh die pinjam bdn ngan mulut aku kan.



So hari tersebut, sdare aku tu dtg umah aku ngan 1 kete. Sampai2 umah aku je, sepupu aku yg ppuan tu ckp ngan aku “Haii harapnye baikla Kak L ni. Dah penat dah berubat”. Aku senyum jer la. Pas solat magrib, kami pon gerak la 2 kete pi umah HK. Oleh sebab ngam2 sampai area HK tu dh masuk Isyak, kami pon benti la sat solat Isyak kat masjid ctu.



Pas Isyak, gerak pi umah HK. Sampai2, tgk takde org. Lega la dlm hati. Hehehe. Nampak HK terjenguk2 kat tingkap ngan anak die yg kecik tu. Comel bdk ni. Nak cubit je rase. Manusia jer leh dekat ngan budak ni. Jin tak brani nak dekat ekekkeke. So segerombolan manusia pon naik la umah HK. Sampai2, trus amek tempat masing2. Tgk HK rilek jer dok kat kerusi keramat die tu, xde bayang nk ngubat pon. Aku pun rilek la jgk. Masing2 borak2. Boleh pulak jejak kasih. Sekampung rupenye sdare aku tu ngan HK. Ntah cemane, tetibe wife HK tanye sepupu aku yg ppuan ni sakit ape? Dh memang penyakit sepupu ppuan aku tu takleh ditanye. Bile ditanye je, mule la mengeletar tangan pastu jatuhkan badan.



HK bile dah nampak gitu jer, mintak aku ulur tangan aku. So aku pun ulur la, tak sempat betulkan duduk. Jeng jeng….Dh selamat kene rasuk. Tak tau pulak ape bangsa yg merasuk aku ni, x ingat. Bile dah dirasuk tu, aku boleh pulak nyorok blkg badan mak aku. “Takut…takut…” kate aku. Pastu HK tanye, ape ade dalam bdn sepupu aku ni. Aku yg tgh nyorok2 blkg badan, kuar bijik mata celah2 tu ckp “Eeee azazilll…banyakk…takutt…”.



Pastu HK pon stat la mengezassttt.. aku pon ckp “Haa tu tu dah nak mampus. Haa dah mampus pun. Padan muke ko!” Baru la aku berani kuar dr blkg badan mak aku. Pastu HK tanye “Apesal ko takut sangat ngan azazil?” Aku pun jawab “Azazil besarr…mengerutuu..kan die ketua jin. Mesti la semua jin takut ngan die. Padan muke die dah mampus. Tadi dalam kete die buli aku. Die ketuk pale aku” kate aku ngan nada sedih. Kate HK “Padan muke ko. Sape soh ko tak melawan?” aku pun jawab “Gile ko. Takut aku ngan azazil” Tak pasti ade berapa azazil, tp banyak la. Dan sumenye HK dah zasstt. Aku pun cakap kat maklong aku “Die ni kene sihir. Dari kecik lagi. Orang yg buat tu name Mu…Mu… Mu***. Die selang 4 rumah dari rumah kau kan?! Kenape die dendam sgt dgn kau ni?!” maklong aku terdiam. Kate die, cite dah lame.



HK suruh pulak tgk nenek sedare aku. Boleh pulak aku taknak pandang, pastu lari pi kat blkg mak aku “Eeee taknak lah takut..takut…Ade azazil..eee banyaknye. Taknak lah tgk die”. Yang nenek sedare aku ni cam nyanyuk2 sket, bising gak mulut die bile tgk org dok kate die itu ini. Tetibe aku menjerit “Pocong..pocong..” Memang. Keadaan sepupu aku mase tu terhangguk2 cam antu pocong. Banyak gile pocong. Dah zassttt, datang lg. pastu aku marah2 kat mak long aku “Tu la kau. Salah bawak tempat berubat! Yang kau pegi tu bukannye pandai. Kau dapat lada hitam kan? Kau buang!!!” Maklong aku pon jawab yg die tak gune pon lada hitam tu.HK mtk tlg tgkkan jin pada badan maklong n paklong aku. Ade la sikit, xbanyak n dh slamat kene zasstt. Paklong aku yg dulunye sakit lutut (sbb ade jin duduk ctu) sekarang dh tak sakit lg. Pastu jin tu ketawa ngekek2… die kate “Tengari tadi die nampak Pontianak kat pejabat die. Sebab tu la budak ni lari balik umah, semayang kat umah!”. Memang betul. Tengari tu ade kelibat yg ganggu aku mase aku tgh sorg2 dlm opis. Pastu keadaan pon reda,jin aku pun dh slamat kene fire n sepupu aku pun normal balik. “Aku tengah tunggu pembunuh2 hantu ni datang. Tak sampai2 pulak” kate HK. Ooo patutla mase sampai tu HK rilek jer. Tgh tggu geng rupenye. Tp sbb azazil dh mengganas, kene la HK mengezasstt dulu.


Tgh syok2 borak, geng2 pembunuh hantu 3 orang pon sampai. “Eh ape daa lambat sangat ni. Dh banyak dah aku bunuh” kate HK ngan eksennyer ekekekke. Pas dah duduk2 kejap, sepupu aku wat hal lg. Terhangguk2, mengeletar, tergolek. Ape lagi, HK pon mtk tangan aku. Dh stat la keje part time aku menolong hantukiller sume utk tgk menatang ape yg datang. “Oi..oi…” kate aku kat sepupu aku. Mase ni sepupu aku tu tgh dirasuk pocong. Sepupu aku angguk2 pale die mcm mengiyakan panggilan aku. Aku pi kat die, pastu aku tepuk2, cuit2, usik2. “Oi pocong. Cube kau bangun, pastu lompat”. Tak semena2 sepupu aku bangun, wat gaya2 nak lompat tp tak terlompat. Almaklumla badan semangat. Aku gelak ngekek2 mase tu. “Eee aku suke! Selama ni azazil buli aku. Ni aku nak buli diorang ni pulak”. Kate aku. 4 Hantukiller amek tempat, mcm 4 penjuru gitu la. Tgh dorg sibuk zasstt mengezasstt, aku boleh gelak2. “Hei yang tu tak kene la petir die”. Kebetulan mase tu mak aku dok dkt2 ctu, aku halau mak aku “Hei makcik. Kau duduk kat kerusi sebelah la. Kau ni sibuk jer dorang nk wat keje la. Nanti kang api tu kene kau baru tau. Aku yang duduk tepi2 ni pun kene tempias tau!” Sume HK yg ade pon wat zasstt beramai2. Mengeletar2 badan sepupu aku mase tu. Kire mase tu, aku tlg tgkkan ape yg merasuk jin aku ni.



Tibe2……… “Hihihihihihihihihihihihi…eee ape la dewa ni. Perut boncet…perut boncet pusat terkeluar. Hihihihihihihihihi” aku gelak ngekek2. Tu pun abis kene zasssttt sume. Dh berpeluh2 mengerjakan sepupu aku, tibe pulak mase utk nenek sedare aku. Bile aku scan2, ternyata nenek ni ade azazil, mcm2 saka dan hantu serta susuk di kakinye. Susuk dh abes dikeluarkan… azazil pon abis juge.. yang tinggal saka dan hantu. Tapi oleh sebab nenek ni tak reda dirinye diubat, HK pon xleh wat ape dah. Sekadar wat yang termampu aje. Pastu jin dlm badan aku pun dizassttnye juge.



HK pinjam lg tangan. Kali ni langsuir kacuk pocong merasuk. Die kate dpt rase ade org nak dtg. Dan org tu adelah mad (boleh refer pd citer aku sblm ni). Bile terdengar je nama mad disebut, sepupu aku menjerit “Hahhh!! Mad nak datang??!!!!” Trus jadik balik semule. Ape lagi, sesi zasstt mengezasstt… yg si HK ni lak punye dengki, die pi potong kuku panjang org tu. Meraung2 la org tu meratap kepotongan kukunye yg panjang…Tetibe aku bertukar karakter. Kali ni tak ingt jin ape. jin aku pon kene zasstt (langsuir + pocong yg tertunggu2 kedatangan mad belum dizasstt sbb die dh lari dulu). Sepupu aku yg keletihan pon mintak tumpang baring dlm bilik HK. Mase tu mmg suasana aman damai. Tak lame pastu mad, kak haidi n husband pon sampai.



Bile dorg dh smpi, HK pon pggil. Nak pinjam tgn lagi katenye …Langsuir kacuk pocong “Mad….dh lame aku tunggu kau mad……..” kate aku. HK kate “Ha mad ni aku kasik khas utk kau bunuh. Dari tadi dok tggu kau”. Tetibe aku bergerak terbongkok2, pi jenguk kat bilik yg sepupu aku baring tu. “Pocong datang lagi……………..” kate aku. Tetibe sepupu aku yg tgh baring ni trus bangun, berlari dan melompat2 kat hall yg dikelilingi org rmai tu. Ape lagi, 4 HK la zassttt. Aku bagi instruction, bile mane ade serangan nk dtg, dr mane dtg etc. “Eh ni jenis ape pulak ni?” Kate HK. “Campur2 la.. kepala anjing, kaki lembu” Kate aku, merujuk pade dewa yg merasuk sepupu aku. Mase tu aku dok betul2 dpn kak haidi, tp kak haidi tak mau pun pandang aku. Mcm larikan pandangannye. Aku pun tanye akak tu “Kau nampak aku eh?” kak haidi pon kate iye. Siap HK tanye “Kau ni jenis ape aaa?” Aku pun ckp “Aku langsuir kacuk pocong. Kau nampak ni kaki aku…… (mase tu tgh tgk kak haidi). Susah la nak terbang, kaki berbungkus. Heeeee ni sume bapak aku la ni salah” kate aku lagi. Tak lame pastu, sepupu aku dirasuk pulak dengan dewa api, pastu dewa angin. Mase ni aku tgk jer dorg sume wat keje. Tekun nampaknye. HK no 2 tu ckp “Dah la kau mati la”. Aku cepat2 bantah. “Nanti laa.. aku nak tolong budak ni dulu. Mane la tau aku mati dalam iman ke…”



Aku pandang je dewa angin tu. Pastu HK wat ape tah, pastu die tanye “Kau tgk ni ape aku nk wat” pastu aku gelak mengekek2, mcm geli hati sangat. Siap tekup2 muke kat lantai, pastu bile tgk muke sepupu aku tu, sambung gelak balik. “Ape kau nampak?” tanye HK. Aku jawab “Kau ni tak baik la conteng muke die. Hihihihihihih. Tapi kelakar la. Tadi muke ganas, sekarang muke kelakar. Hihihihihihi”. Dh setel sume HK menangkis serangan bertubi2 ke sepupu aku tu, keadaan pun jadik reda sket. HK pon panggil mad.. “Mad nah ni aku tinggalkan utk kau ni. Dari tadi dok sebut name kau. Kau la yang bunuh”. Mad pon pegi ke arah aku, dok blkg aku. Terus aku lari pi kat tv, menyorok kat ctu. Ape lagi, mad datang trus kasik sembelih la. Pastu mad tepuk2 utk sedarkan aku, maknanye sudah abis la jin yg tersebut tu.



Pastu aku pon disuruh dok kat tgh2, dikeliling 4 HK… mase tu la dorg wat acara zasstt mengezassstt.. mengeletar2 badan aku mase tu.. Berpeluh2 ketiak ni. Tgh2 mcm tu, tetibe kak haidi kene serang. Mase tu HK mtk tangan. Aku ulur, trus dirasuk. Jadik ape aku tak ingt. HK soh tgk sape yg serang, ape bende yg menyerang, kat rumahnyer ade ape. Dan aku bgtau la sume2 skali. Mcm2 yg dorg bualkan dan tanye sebelum jin aku mati. Yg HK no 2 tu kene komplen janggutnye “eee mcm janggut jin jek…” pastu dorg tanye, jin ade kapal terbang tak? Nak tau ape jawapan jin? “Dah tentu ktorang pi memane terbang je. Ape gune pkai kapal terbang. Jimat sikit tak payah bayar tambang” Dh abes menabur bakti dan berbual2, jin aku pon mati kene zasstt. Takde ampun punye. Tu la sape soh kacau manusia?



Dah pukul 12.30 tgh mlm. Mase tu tinggal sikit jer jin dlm badan aku. HK pinjam tangan, jin ifrit yg merasuk. Ni ifrit kafir. HK tanye “ni dah last2 ni, kau taknak ke jadik islam?” geleng pale. “Betul kau taknak masuk islam? Aku bagi peluang ni” diam… lame… “Kalau kau nak masuk islam, kau pegi la Mekah. Jumpe Nabi Muhammad” Tibe2….. “Allahummasolliala sayyidina Muhammad.. waala ali sayyidina Muhammad”. Diam… lame… “Asyhadu alla ilahaillallah. Waasyhadu anna muhammadarrasulullah”. “Aku dah islam”. Kate HK “Bagus la. Kau jumpe Nabi Muhammad kat mekah? Nabi yang islamkan kau?” Aku mengangguk. Aku ckp lagi “Dah la aku nak keluar la. Nak beribadat kat mekah”. HK pon angguk pale “Kau tolong la aku nak keluar ni”. “Yelah yelah aku tlg la ni. Kau janji ngan aku, jangan kacau2 lagi manusia!” “Yelah aku janji. Aku nak keluar ni”. Badan aku pon bergegar2, seakan2 ade benda nk keluar dr tubuh. Selamatla jin tu dr dibunuh.


Begitu juga jin ifrit yg kedua, pon masuk islam juge dan dilepaskan dr hukuman bunuh. Tibe jin ifrit yg ketiga…………. “Hihihihi…” Tersipu2 malu. “Mad……….. hihihihhi” Sambil tutup2 muka. “Dah kenape pulak ni. Jantan ke betina?” Tanye HK yg lain. “Betinaaaa” jawab HK. La… jin ifrit ni suke kat mad. Sikit2 panggil mad, pastu tersipu2 malu. Tapi tak boleh nak dekat ngan mad. “Panasss” katenye bile dekat. Tu yg dok jejauh je dr mad, tp terpanggil2 mad. Kak haidi dah bantai gelak2 dah. “Yang mad tu boleh panggil die ustaz mad. Cahaya die lain dr yg ade kat sini. Ustaz mad…………………..”.



“Kau masuk islam laaa” kate HK, ifrit no. 4: “Taknak lah. Masuk islam susah. Nak kene tutup2. Malas aku” Oleh sbb degil, jin tu pon slmat la kene bunuh. Pastu serah tgn lagi, bergetar lg. kene rasuk dgn jin ifrit kafir lg. “Eeee takutnye!” kate aku. “Kenape? Kau dh takut tinggal sorg2 kan? Sume kawan2 dah mati kan?” Diam……….. “Kau ketua?” tanye HK. “Iye aku ketua. Umur aku dah 7300 tahun. Nampak ni tanduk aku?” kate aku sambil menggayakan tanduk besar dan melengkung atas kepala. Kali ni, agak lame la sesi berbual2. Mcm2 yg dibualkan. Pasal dajjal, yakjuj makjuj, segitiga Bermuda, iskandar zulkarnain, Alexander the great dan freemason. Freemason tu adelah dr dajjal dan amat berbahaya. Ia bukan kristian, bkn buddha dan bkn hindu. HK tanye “Lubang yg dikorek dajjal tu dah sebesar mane?” Lalu aku pon wat gaya jari telunjuk melengkung kene pd ujung ibu jari. Org2 yg ade kat ctu pon tny, Dajjal rupe cemane, yakjuj makjuj rupe cemane. Aku pon jawab, Dajjal berkaki dua.. bkn manusia, bkn jin, bkn binatang. Die ade kelompok die sndiri. Dulu iskandar zulkarnain yg berperang dgn dajjal ni dan dikurung di gunung ape tah aku tak ingt. Dan katenye, alexander tu BUKAN iskandar zulkarnain krn alexander adelah kafir. Dan yakjuj makjuj ni adelah binatang. Aku pon bercerita la pasal kehidupan zaman Nabi Sulaiman dulu. Ketampanan Nabi Yusuff. Tapi Nabi Muhammad tak pnah jumpe. “Aku kat Parsi mase tu. Jadi tak sempat berjumpa dgn Nabi Muhammad” jawab aku. Tp sepanjang aku kene rasuk ngan ifrit yg ni, rase badan ni lemah sgt. Mcm gaya badan org tua gitu. Tak bersemangat. Nak jerkah HK no. 4 yg mtk ramalan mase dpn pon dh tak berdaya dh. Gasak duduk, pastu kalau dh penat, baring. Pastu duduk balik.



Dh lame berbual2, slamat la jin tu kene zasstt. HK mtk tangan lagi. “Nak tgk ade lg ke tak. Jin ni suke menipu. Jangan pecaye sgt. Rupenye ade lg… tp sekadar hantu2 dan dewa2 aje. Yg ni HK mtk kwn2 die yg tlg zasstt. HK juz bg direction jer “Dah mati dh..xyah zasstt lg” Kekadang aku yg ckp “Ok dah” Sbb aku mmg terase bile bende tu dh mati.



Alhamdulillah, dh clear dh sume.. Selama 3x dok berulang, akhirnye abis dah. Tp kene la wat ape yg HK pesankan. Rawatan aritu amek mase 5 jam. Dari pukul 9mlm smpi 2pagi.



ULASAN:

‘Saudara @ sepupu’ si juliet yg dirawat tu sebenarnya disihir oleh jirannya sejak beliau kecil lagi, dah lebih 20 tahun menderita “sawan babi”, dan merata berubat tapi tak mampu di’clear’kan oleh perawat kerana sebab utamanya jin yg digunakan dalam sihir tersebut ialah dari jenis AZAZIL-banyak, berpuluh puloh ekor, biasanya jin jenis ini memang tak mampu dihadapi oleh ramai perawat terutama yg hanya menggunakan ‘ruqyah’ sahaja.... kekuatan azazil ini berlipat kali ganda berbanding iblis, sedangkan iblis itu pun kekuatannya dibandingkan ifrit berkali ganda...... inikan pula bomoh yg hanya guna dampingan dari jenis dewa atau hantu dan jin islam, tentulah tak digeruni langsung oleh azazil tersebut.

Sumber:

http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=528369&extra=page%3D1&page=15

DOSA MEMBUNUH

MEMBUNUH MANUSIA.....TANPA SEBAB... BERDOSA MEMBUNUH ORANG ISLAM TANPA SEBAB...DENGAN SENGAJA PULAK TU... BALASANYA KEKAL DI NERAKA KAL...